Կաթնշոռային թխվածքաբլիթներ
Աննկարագրելի համեղ թխվածքաբլիթներ, ամենապահանջված և պարզ մթերքներից: Կարող եք վայելել ընդմիջմանը սուրճի հետ՝ հյուրասիրելով Ձեր ընկերներին:
Բաղադրիչներ
- 450 գ ալյուր
- 100 գ կարագ
- 150 գ շաքարավազ
- աղ
- 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
- 200 գ թթվասեր
- 1 հատ ձվի դեղնուց
Միջուկ
- 300 գ կաթնաշոռ
- 3 ճաշի գդալ շաքարավազ
- 1 հատ ձվի սպիտակուց
- 1 ճաշի գդալ թթվասեր
Պատրաստման եղանակը
1 Ալյուրի մեջ կտրատել կարագը, ձեռքով մանրացնել՝ մինչև միասեռ զանգված ստացվի:
2 Թթվասերի մեջ ավելացնել շաքարավազը, լավ խառնել՝ մինչև շաքարավազը լուծվի:
3 Թթվասերին ավելացնել ձվի դեղնուցը, մի փոքր աղ, փխրեցուցիչը, և լավ խառնել:
4 Թթվասերը ավելացնել ալյուրին, լավ խառնել:
5 Ստանալ փափուկ խմոր, ծածկել սննդային թաղանթով, և թողնել սառնարանում 40 րոպե:
Միջուկ
1 Կաթնաշոռին ավելացնել շաքարավազը, ձվի սպիտակուցը, թթվասերը, և լավ խառնել:
2 Խմորը գրտնակով բացել, ստանալ կլոր ձև բաժակի միջոցով:
3 Միջուկը ավելացնել խմորի անկյունում, ծածկել:
4 Ձևավորել ըստ նախասիրության:
5 Վրան քսել ձվի դեղնուց:
6 Թխել 180°C ջեռոցում 25 րոպե:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:
Պատրաստում ենք սիրով: