Դեղձով թխվածք
Թեթև և համեղ թխվածք սուրճի հետ վայելելու համար:
Բաղադրիչներ
- 4 հատ ձու
- 200 գ շաքարավազ
- 180 գ ալյուր
- 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
- վանիլին
- 5-6 հատ դեղձ
Պատրաստման եղանակը
1 Ձուն հարել, մինչև սպիտակ և ծավալուն զանգված ստացվի:
2 Ալյուրին ավելացնել փխրեցուցիչը, և քիչ-քիչ ավելացնել:
3 Խմորը կամաց խառնել, որ ծավալը չնստի:
4 Տարայի մեջ քսել բուսայուղ կամ կարագ:
5 Դեղձերը կտրատել, և շարել տարայի մեջ:
6 Թխել 190°C ջեռոցում 45 րոպե:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:
Պատրաստում ենք սիրով: