Բաղադրությունը
- Խմոր
280 գ ալյուր,
5 գ խմորիչ,
1 ճաշի գդալ շաքարավազ,
1 թեյի գդալ աղ,
3 ճաշի գդալ ձեթ,
130 մլ ջուր:
- Միջուկ
1 հատ լոլիկ,
1 հատ սոխ,
յուրաքանչյուրից 1/2 հատ բուլղարական կարմիր և դեղին պղպեղ,
1 հատ կծու բիբար,
250 գ աղացած միս,
1 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ,
2 ատամիկ սխտոր,
1 թեյի գդալ աղ,
1/4 թեյի գդալ սև պղպեղ,
1 թեյի գդալ կարմիր պղպեղ,
1/2 կապ կանաչ սոխ.
1/2 կապ մաղադանոս և սամիթ:
Պատրաստման եղանակը
Նախ հարկավոր է պատրաստել խմորը: Դրա համար ալյուրի մեջ ավելացնել խմորիչ, շաքարավազ, աղ և լավ խառնել: Այնուհետև ավելացնել ձեթը, ջուրը և խմոր հունցել: Պատրաստի խմորը ծածկել և թողնել տաք վայրում 30-45 րոպե, որ հասունանա:
Միջուկը պատրաստելու համար նախ էլեկտրական հարիչի տարայի մեջ լցնել կտրատված լոլիկը, սոխը, կարմիր,դեղին և կծու պղպեղները, ապա հարել այնքան, որ ոչ թե խյուս ստացվի, այլ շատ մանր կտորներով զանգված:
Ստացված զանգվածը լցնել աղացած մսի վրա, ավելացնել տոմատի մածուկը, ճզմված սխտորը, աղը, կարմիր և սև աղացած պղպեղները, մանր կտրատված կանաչին և լավ խառնել:
Այնուհետև խմորը բաժանել 8 մասի, և գրտնակով լոշիկներ ստանալ: Միջուկը լցնել լոշիկի վրա և հավասարաչափ տարածել:
Թխել 230 ջերմաստիճանում մոտ 10 րոպե:
Վերջում պատրաստի լահմաջոները ծածկել սրբիչով, որպեսզի այդպես մի փոքր շոգեխաշվեն և փափուկ լինեն:
Բարի ախորժակ