«Ոզնի». անզուգական մսային գնդիկներ ախորժելի և հագեցնող սոուսով

Աղացած մսով ուտեստ
Մսային անզուգական գնդիկներ, որոնց համից չեք կշտանա:

Բաղադրիչներ

  • 500 գ հավի աղացած միս
  • 30 գ սամիթ
  • 50-80 գ սպիտակ հաց
  • 100 մլ կաթ
  • 1 հատ ձու
  • 120 գ բասմաթի բրինձ
  • 0.5 թեյի գդալ սխտորի փոշի
  • 1 հատ սոխ
  • 400 գ լոլիկ
  • 150 գ քաղցր պղպեղ
  • 0.5 թեյի գդալ սև պղպեղ
  • 0.5 թեյի գդալ պապրիկա կամ կարմիր պղպեղ
  • 1 ճաշի գդալ բուսայուղ

Պատրաստման եղանակը

1 Հավի աղացած մսին ավելացնել ձուն, կանաչին մանր կտրատնել և ավելացնել:
2 Ավելացնել նաև համեմունքները, և խառնել մինչև միասեռ զանգված դառնա:
3 Հացը մանր կտրատել, վրան լցնել կաթը, թողնել մինչև փափկի: Այնուհետև խառնել:
4 Ավելացնել մսին, և խառնել:
5 Բրնձին ավելացնել ջուր, և թողնել 10-15 րոպե:
6 Սոխը, պղպեղը մանր կտրատել:
7 Սոխը բուսայուղով տապակել՝ մինչև կարմրելը: Այնուհետև ավելացնել պղպեղը:
8 Լոլիկը անցկացնել քերիչով, ավելացնել պղպեղին:
9 Ավելացնել համեմունքներ՝ ըստ նախասիրության:
10 Մսից ստանալ ձեռքի ափի չափ փաքրիկ գնդիկներ, թաթախել բրնձի մեջ:
11 Գնդիկները դնել սոուսի մեջ, և եփել 40-45 րոպե:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:
Կիսվել Facebook-ում