Բանջարեղենով ուտեստ
Ախորժելի և անուշաբույր ուտեստ, որը ընտանիքի անդամները անխոս կհավանեն:
Բաղադրիչներ
- 700 գ սմբուկ
- 600 գ բուլղարական պղպեղ
- 500 գ լոլիկ
- 350 գ սոխ
- 2-3 ատամիկ սխտոր
- 3 ճաշի գդալ աղ
- 1 ճաշի գդալ շաքարավազ
- 2 թեյի գդալ պապրիկա
- 2 թեյի գդալ չորացրած ռեհան
- 0.5 թեյի գդալ սև պղպեղ
- 2 թեյի գդալ աղացած համեմի սերմ
- 100 գ համեմ
Պատրաստման եղանակը
1 Սմբուկները բաժանել 2 մասի, մանր կտրատել: Վրան ցանել աղը, և թողնել 30 րոպե:
2 Սոխը մանր կտրատել, տապակել բուսայուղով:
3 Ավելացնել համեմունքները և շաքարավազը:
4 Պղպեղները մանր կտրատել, ավելացնել համեմված սոխին: 10 րոպե տապակել թույլ կրակի վրա:
5 Սմբուկի վրա լցնել ջուր, լավ քամել, և ավելացնել զանգվածին:
6 Տապակել թույլ կրակի վրա 15 րոպե:
7 Լոլիկները մանր կտրատել,ավելացնել զանգվածին: տապակել 10 րոպե:
8 Ավելաղնել մանր կտրատված համեմը և սխտորը:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:
Պատրաստում ենք սիրով: