Տնական թխվածքաբլիթներ
Ամենաիրական տնական թխվածքաբլիթները՝ Ձեր սուրճի սեղանին:
Բաղադրիչներ
- 200 գ կարագ
- 150 գ շաքարավազ
- 20 գ վանիլին
- 2 հատ ձու
- 500 գ ալյուր
- 10 գ փխրեցուցիչ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
1 Սենյակային ջերմաստիճանի կարագը լցնել տարայի մեջ, գդալով տրորրել, մինչև լավ փափկի:
2 Ավելացնել շաքարավազը և վանիլինը, լավ խառնել, մինչև շաքարավազը լավ հալվի:
3 Ավելացնել ձուն՝ հատ–հատ, խառնել,որ ստացվի միասեռ զանգված:
4 Ավելացնել մի փոքր աղ:
5 Փխրեցուցիչը խառնել ալյուրին, քիչ–քիչ ավելացնել, լավ խառնել, կարևոր է, որ ալյուրը լավ խառնվի խմորին, թր թխելիս գույնը չփոխվի:
6 Խմորը բաժանել 2 մասի, ծածկել սննդային թաղանթով, դնել սառնարանի մեջ 30 րոպե:
7 Խմորը դնել յուղաթղթերի մեջ, և գրտնակով բացել: Յուղաթղթով շատ հեշտ և արագ է բացվում:
8 Կտրատել նախընտրած ձևով: Թխել 180°C ջեռոցում 155-20 րոպե:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստում ենք սիրով:
Պատրաստում ենք սիրով: