Կաղամբով ախորժելի կարկանդակ՝ տանը եղած մթերքներով

Կաղամբով կարկանդակ
Ախորժելի և հագեցնող կարկանդակ ամենապարզ բաղադրատոմսով:

Բաղադրիչներ

Խմոր

  • 400 գ թթվասեր
  • 3 հատ ձու
  • 5 գ փխրեցուցիչ
  • 120 գ ալյուր
  • աղ

Միջուկ

  • 500 գ կաղամբ
  • 1 հատ գազար
  • 1 հատ սոխ
  • բուսայուղ
  • աղ
  • սև պղպեղ
  • քունջութ

Պատրաստման եղանակը

1 Կաղամբը մանր կտրատել:
2 Սոխը մանրացնել:
3 Գազարը անցկացնել քերիչով:
4 Կտրատված բանջարեղենը բուսայուղով տապակել մինչև կիսապատրաստ լինելը, համեմել՝ ըստ ճաշակի: Կաղամբը պետք է խրթխրթան լինի:

Խմոր

1 Ձուն հարել, ավելացնել թթվասերը, և խառնել:
2 Ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը:
3 Խմորի մի մասը լցնել ձևամանի մեջ, վրան ավելացնել տապակված բանջարեղենը:
4 Վրան ավելացնել խմորի մյուս մասը, և վրան ցանել քունջութ՝ ըստ ցանկության:
5 Թխել ջեռոցում 180°C 40-45 րոպե:
Բարի ախորժակ:
Կիսվել Facebook-ում