Բաղադրությունը
- Խմոր
200 գ կարագ,
200 գ թթվասեր (ցանկացած յուղայնության),
1/4 թեյի գդալ աղ,
350-400 գ ալյուր:
- Կրեմ
750 գ յուղոտ թթվասեր,
250-300 գ շաքարի փոշի,
1 տուփ վանիլին:
- Միջուկ
Բալ (ցանկալի է վրան շաքարավազ շաղ տալ և ջրով եռացնել )
Պատրաստման եղանակը
Խմորը պատրաստելու համար մեծ աման վերցնել, և ալյուրը լցնել մեջը:
Ամբողջական սառեցված կարագը թաթախել ալյուրի մեջ և քերիչով անցկացնել, իսկ հետո խառնել՝ դանակով կամ որևէ այլ առարկայով (բայց ոչ ձեռքերով) տրորելով:
Այս ամենից հետո նոր ձեռքերով հավաքել խմորը ու ճզմել, բայց տրորել պետք չէ, որպեսզի խմորը չտաքանա, այլ պարզապես հավաքել ու մի փոոքր սեղմել: (Պատրաստի խմորը նույնիսկ հարթ և միագույն չէ):
Խմորը բաժանել 5 գնդի, ծածկել սննդային տոպրակով և 1 ժամ դնել սառնարանը:
Այնուհետև յուրաքանչյուր գունդ առանձին հանել սառնարանից, գրտնակել մոտ 25*30 չափով և բաժանել 3 հավասար կտորի: Յուրաքանչյուր կտորի մեջ բալ լցնել և փաթաթել խողովակի տեսքով:
Այս նույն կերպ խողովակներ պատրաստել նաև մնացած գնդերից:
Թխել 20 րոպե 200 ջերմաստիճանում:
Թխված խողովակները թողնել, որ հովանան, հետո հավասարեցնել:
Կրեմի համար շաքարի փոշին շաղ տալ թթվասերի մեջ, ավելացնել վանիլինը, գդալով խառնել և նոր հարել:
Տորթը հավաքելու համար ամանի հատակին կրեմ քսել, և խողովակները դասավորել 5-4-3-2-1 հերթականությամբ: Յուրքանչյուր հարկին հարկավոր է կրեմ քսել, իսկ վերջում ամբողջ տորթի վրա առատ կրեմ քսել (բայց մոտ 2-3 ճաշի գդալ կրեմ թողնել):
Այս ամենից հետո տորթը պետք է մոտ 8 ժամ թողնել, որ կրեմը ներծծվի:
Համտեսելուց առաջ 2-3 ճաշի գդալ նախապես պահված կրեմով թարմացնել տորթը և ձևավորել:
Բարի ախորժակ