Լոլիկով և վարունգով աղցան
20 րոպե
Այս անգամ պատրաստում ենք անհավանական համեղ սոուսով թարմություն հաղորդող աղցան։
Բաղադրիչներ
Սոուս
- 1 հատ լոլիկ
- 150 գ ընկույզ
- 2 ատամիկ սխտոր
- 1 թեյի գդալ համեմի սերմ
- 2 ճաշի գդալ բուսայուղ
- 1 թեյի գդալ խաղողի քացախ
- 10 գ մաղադանոս
- 10 գ կանաչ ռեհան
- 10 գ համեմ
- 10 գ կանաչ սոխ
- աղ ըստ ճաշակի
Աղցան
- 5 հատ լոլիկ
- 3 հատ վարունգ
- 1 հատ կարմիր սոխ
- 1 հատ կանաչ կծու պղպեղ
- 10 գ կանաչ սոխ
- 10 գ մաղադանոս
- 10 գ կանաչ ռեհան
Պատրաստման եղանակը
Սոուս
1 Լոլիկը մանր կտրատել։
2 Ավելացնել 2 կտոր քերած սխտորը և ընկույզը։
3 Ավելացնել 1 թեյի գդալ համեմի սերմ, 2 ճաշի գդալ խաղողի քացախ, 2 ճաշի գդալ բուսայուղ, աղ ըստ ճաշակի։
4 Համեմը և կանաչ ռեհանը մանրացնել և ավելացնել զանգվածին։
5 Ստացված զանգվածը հարիչով հարել։
Աղցան
1 Լոլիկը կտրատել։
2 Վարունգը մանր կտրատել։
3 Կարմիր սոխը կտրատել մանր օղակներով։
4 Կանաչ ռեհանը, կանաչ սոխը և մաղադանոսը միասին մանր կտրատել։
5 Կտրատված բանջարեղենը խառնել իրար, և ավելացնել մանր կտրատված կծու կանաչ պղպեղը։
6 Ավելացնել սոուսը և խառնել։
Բարի ախորժակ։