Ձկով ուտեստ
Այս ուտեստի յուրօրինակ համային համադրությունները կզարմացնեն Ձեզ:
Բաղադրիչներ
- 500-600 գ ձկան փափկամիս
- 1 հատ սոխ
- 300 գ շամպինիոն
- 3-4 հատ ձու
- 150 գ պանիր
- 200 գ թթվասեր
- աղ
- սև պղպեղ
- լիմոնի հյութ
- 5-6 ճաշի գդալ ձեթ
Պատրաստման եղանակը
1 Ձուկը մասերի բաժանել, համեմել աղով, պղպեղով, լիմոնի հյութով:
2 Ձկան կտորները լցնել խորը ամանի մեջ, վրան 1-2 ճաշի գդալ ձեթ լցնել, խառնել և թողնել, որ կտորները մարինացվեն:
3 Ձուն խաշել, իսկ հետո քերիչով անցկացնել: Սոխը և սունկը կտրատել: Պանիրը քերիչով անցկացնել:
4 Սոխը տապակել, այնուհետև առանձին տապակել սունկը՝ համեմելով աղով և պղպեղով:
5 Ջերմակայուն ամանի հատակին ձեթ քսել, ամանի մեջ շարել ձկան կտորները, կտորների վրա լցնել սունկը, սոխը, ձուն և պանիրը:
6 Ուտեստի վրա թթվասեր լցնել:
7 Եփել 20-25 րոպե 200oC-ում:
Բարի ախորժակ