Արագ և համեղ ընթրիք ողջ ընտանիքի համար

Սմբուկով ջեռեփուկ
1 ժամ
Այս սմբուկով և կարտոֆիլով ջեռեփուկը պատրաստելու համար շատ ջանք և ժամանակ հարկավոր չէ:

Բաղադրիչներ

  • 4-5 հատ կարտոֆիլ
  • 2-3 հատ սմբուկ
  • սխտորի փոշի
  • կարմիր պղպեղ
  • սև պղպեղ
  • աղ
  • 1 հատ ձու
  • 1 բաժակ սերուցք
  • 100-150 գ պանիր

Պատրաստման եղանակը

1 Սմբուկը երկարավուն կտրատել, համեմել աղով և 15-20 րոպե թողնել, որպեսզի ավելորդ հեղուկը դուրս գա:
2 Կարտոֆիլի կեղևը մաքրել, և կարտոֆիլը երկարավուն կտրատել:
3 Ջերմակայուն ամանի հատակին ձեթ քսել, դրա մեջ լցնել կտրատված կարտոֆիլը և սմբուկը, համեմել աղով, սխտորի փոշով և պղպեղներով:
4 Ձուն և սերուցքը խառնել, ավելացնել ուտեստի վրա:
5 Ուտեստը եփել 25-30 րոպե 180oC-ում:
6 Երբ ուտեստը գրեթե պատրաստ կլինի, դրա վրա քերված պանիր շաղ տալ և կրկին դնել ջեռոցում, մինչև պանիրը կհալչի:
Բարի ախորժակ
Կիսվել Facebook-ում