Աղացած մսով ուտեստ
Այս հյութալի և անուշահամ ուտեստը պատրաստելու համար մեծ ջանքեր չեն պահանջվում: Արդյունքը ոչ ոքի անտարբեր չի թողնի:
Բաղադրիչներ
- 600 գր աղացած միս (ըստ ցանկության)
- 1 հատ ձու
- 2 հատ սոխ
- 250 գր շամպինիոն
- 2 ճաշի գդալ թթվասեր
- 80 գր պանիր
- աղացած սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
1 1 հատ սոխը մանր կտրատել, ավելացնել աղացած միս, ձու, համեմել աղով և պղպեղով, լավ խառնել:
2 Սունկը և 1 հատ սոխը կտրատել: Սոխը տապակել մի քանի րոպե, այնուհետև ավելացնել սունկը:
3 Երբ սունկը տապակվի, ավելացնել աղ, թթվասեր, խառնել և տապակել ևս 2–3 րոպե:
4 Ձևամանի մեջ բուսական յուղ քսել: Աղացած մսից գնդիկներ ձևավորել, շարել ձևամանի մեջ: Մեջտեղում ոչ մեծ փոս անել, և լցնել սունկը:
5 Եփել ջեռոցում մոտ 30 րոպե 180°C ջերմաստիճանում: Հանել, վրան լցնել քերիչով անցկացրած պանիրը և դնել ջեռոցում ևս 5–7 րոպե:
Բարի ախորժակ