Լցոնած սունկ
Ուտեստը ստացվում է հյութալի, անուշաբույր և շատ համեղ:
Բաղադրիչներ
- 5 հատ մեծ սունկ
- 1 հատ հավի միս
- 1 հատ սոխ
- 3 ատամիկ սխտոր
- 100 գր պանիր
- 100 մլ սերուցք (10%)
- սամիթ
- աղ
- պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1 Առանձնացնել սնկի ոտիկը գլխիկից, գլխիկները կեղևազրկել, ոտիկները և հավի միսը կտրատել: Պանիրը քերիչով անցկացնել, սամիթը մանր կտրատել:
2 Մանր կտրատել սոխը և սխտորը, տապակել, ավելացնել կտրատված սունկը, համեմել աղով և պղպեղով: Ավելացնել հավի միսը և տապակել մինչև կիսաեփած դառնալը:
3 Թողնել՝ մի փոքր սառչի, այնուհետև ավելացնել սերուցք, պանիր, սամիթ, և ամբողջը լավ խառնել:
4 Սնկի գլխիկները համեմել աղով, վրան լցնել հավի մսով խառնուրդը:
5 Եփել ջեռոցում 180°C ջերմաստիճանում 30–40 րոպե (կախված սնկի մեծությունից):
Բարի ախորժակ