Ամառային աղցան
Այս աղցանն ունի յուրահատուկ համ և հիանալի տեսք: Այն հյութալի է և հագեցնող:
Բաղադրիչներ
- 450 գր դդմիկ
- 150 գր գազար
- 150 գր բուլղարական պղպեղ
- 1 հատ սոխ
- ռեհան
- մաղադանոս
- քունջութ
- 2–3 ատամիկ սխտոր
- 1 ճաշի գդալ համեմունք (նախատեսված կորեական գազարի համար)
- 1 ճաշի գդալ շաքարավազ
- 0.5 թեյի գդալ աղ
- 0.5 թեյի գդալ համեմի սերմեր
- կարմիր պղպեղ
- 1 ճաշի գդալ քացախ 9%
- 1 ճաշի գդալ սոյայի սոուս
- բուսական յուղ
Պատրաստման եղանակը
1 Բուլղարական պղպեղը կտրատել, դդմիկը և գազարը անցկացնել քերիչով (կորեական):
2 Ավելացնել համեմունք (կորեական գազարի համար), շաքարավազ, համեմի սերմեր, աղ և կարմիր պղպեղ:
3 Սխտորը մանր կտրատել կամ ճզմել, ավելացնել բանջարեղեններին:
4 Թավայի մեջ բուսական յուղ լցնել, սոխը տապակել, այնուհետև քամել, յուղը լցնել բանջարեղենների վրա: (սոխը այլևս պետք չէ)
5 Ավելացնել քացախը, սոյայի սոուսը և լավ խառնել:
6 Ռեհանը և մաղադանոսը կտրատել ավելացնել աղցանին, խառնել և թողնել մոտ 2 ժամ սենյակային ջերմաստիճանում: Մատուցելիս վրան քունջութ լցնել:
Բարի ախորժակ