Կարտոֆիլով ջեռեփուկ
1 ժամ 15 րոպե
Բաղադրիչներ
- 1 կգ կարտոֆիլ
- 3 հատ գազար
- 2 հատ սոխ
- 100-150 գ պանիր
- 2-3 ճաշի գդալ ձեթ
- թթվասեր կամ մայոնեզ
- աղ
- սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1 Գազարը քերիչով անցկացնել:
2 Սոխը կիսաշրջաններով կտրել:
3 Գազարը և սոխը ձեթով մոտ 10 րոպե տապակել:
4 Կարտոֆիլը մաքրել և շրջաններով կտրել:
5 Ջեռոցի ձևամանի հատակին ձեթ քսել, և մեկ շերտով կարտոֆիլները դասավորել:
6 Կարտոֆիլի վրա աղ և սև պղպեղ շաղ տալ, այնուհետև վրան լցնել տապակված գազարը և սոխը, իսկ դրանից հետո շաղ տալ մայոնեզը:
7 Ձևամանը ծածկել փայլաթղթով:
8 Եփել 30 րոպե 180 ջերմաստիճանում:
9 30 րոպե անց ուտեստը ջեռոցից հանել, վրան քերված պանիր շաղ տալ ու ևս 10 րոպե դնել ջեռոցում: