Խրթխրթան մակերեսով, բայց փափուկ միջուկով թխվածքաբլիթներ

Լիմոնով թխվածքաբլիթ
30 րոպե

Բաղադրիչներ

  • 1 հատ ձու
  • 100 գ ձեթ
  • -/+ 300 գ ալյուր
  • 100 գ շաքարավազ
  • 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
  • 0.5 հատ լիմոնի հյութ
  • 1 հատ լիմոնի ցեդրա
  • 1 պտղունց աղ
  • 50-80 գ շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

1 Ձուն, ձեթը, շաքարավազը, լիմոնի ցեդրան և լիմոնի հյութը խառնել: Կարելի է նաև մի փոքր աղ ավելացնել:
2 Ալյուրը մաղով անցկացնել, մաս-մաս ավելացնել ձվով զանգվածի վրա, լցնել փխրեցուցիչը և խառնել:
Ստացվում է փափուկ և էլաստիկ խմոր:
3 Խմորից մի մաս առանձնացնել, երշիկի պես երկարավուն տեսք տալ և 5-6 կտորի բաժանել: Այդ կտրոները գնդիկաձև ձևավորել:
4 Խմորե գնդիկները թաթախել շաքարի փոշու մեջ:
5 Այսպես վարվել խմորի մնացած մասի հետ:
6 Ջեռոցի ամանը ծածկել յուղաթղթով, գնդիկները դասավորել վրան և թխել մոտ 20 րոպե 180 ջերմաստիճանում:
Կիսվել Facebook-ում