Բաղադրությունը
Խմորի համար հարկավոր է
130 գ ալյուր,
2 հատ ձու,
1 տուփ խտացրած կաթ,
30 գ կակաո,
2 լիքը թեյի գդալ փխրեցուցիչ:
Կրեմի համար հարկավոր է
300 մլ կաթ,
2 հատ ձու,
30 գ ալյուր,
180 գ շաքարավազ կամ շաքարի փոշի,
30 գ կակաո,
150 գ կարագ:
Հարկավոր է նաև սև շոկոլադ ձևավորման համար:
Պատրաստման եղանակը
Առանձին ամանի մեջ լցնել խտացրած կաթը: Լավ հարել ձուն, հետո ավելացնել խտացրած կաթի վրա և նորից խառնել:
Ալյուրը, կակաոն և փխրեցուցիչը լավ խառնել, ավելացնել խտացրած կաթով պատրաստված զանգվածին:
Այս ամենը կրկին լավ խառնել, մինչև համասեռ զանգված կստացվի: Ստացված խմորը բաժանել 2 մասի, լցնել ձևամանի մեջ (18 սմ): Ձևամանի հատակին յուղաթուղթ դնել:
Թխել 180 ջերմաստիճանում մոտ 25 րոպե:
Պատրաստի շերտերը թողնել, որ հովանան:
Այս ընթացքում պատրաստել կրեմը: Հաստ հատակով ամանի մեջ լցնել ձուն, ալյուրը և նախապես մի փոքր տաքացրած կաթը (1 շերեփի չափով): Այս ամենը լավ խառնել և դնել կրակին: Ավելացնել մնացած կաթը և անընդհատ խառնել, մինչև խառնուրդը կպնդանա:
Շաքարավազը և կակաոն խառնել, հետո հարել կարագի հետ (սենյակային ջերմաստիճանի):
Այս զանգվածին ավելացնել արդեն սառած կրեմը և շարունակել հարել:
Թխված շերտերի վրա առաջացած ուռուցիկ մասը կտրել և յուրաքանչյուր շերտը բաժանել 2 մասի: Այդ ուռուցիկ մասը մանրեցնել: Այս փշրանքներով վերջում ձևավորել տորթը:
Բոլոր շերտերի վրա կրեմ քսել և ձևավորել հալեցրած շոկոլադով ու փշրանքներով:
Բարի ախորժակ