Հետաքրքիր, շատ համեղ և հագեցնող ընթրիք ամբողջ ընտանիքի համար։ Մակարոնով և աղացած մսով ջեռեփուկ

Բաղադրիչներ

300 գ մակարոն

700 մլ ջուր + 10 գ աղ

15 գ կարագ

30 մլ ձեթ

1 գլուխ սոխ

15 գ կծու պղպեղ

1 դեղին պղպեղ

5 գ քրքում

աղ, սև պղպեղ

400 գ աղացած միս

60 գ տոմատի մածուկ

Բեշամել սոուսի համար՝

50 գ կարագ

40 գ ալյուր

500 մլ կաթ

աղ, սև պղպեղ

մշկընկույս

250 գ մոցարելլա

Կաղապարի չափը՝ 22*28 սմ

Պատրաստման եղանակը

Ջուրը եռացնել, ավելացնել աղ, մակարոն, եռացնել 15 րոպե, ապա ջրքամել, անցկացնել սառը ջրով։ Կաղապարի մեջ կարագ քսել և հատ-հատ շարել մակարոնը

Սոխը խորանարդաձև կտրատել, 2 րոպե տապակել, ավելացնել խորանարդաձև կտրատած կծու պղպեղ, դեղին քաղցր պղպեղ, թողնել 2 րոպե

Ավելացնել աղացած միս, աղ, սև պղպեղ, քրքում, թողնել 10 րոպե

Ավելացնել տոմատի մածուկ, թողնել ևս 3 րոպե, վերցնել կրակից և ավելացնել մակարոնին

Բեշամել սոուսի պատրաստման համար անհրաժեշտ է թավայի մեջ կարագ դնել, ավելացնել ալյուր՝ խառնելով թողնել այնքան, մինչև եռա

Ավելացնել կաթ՝ խառնելով եփել այնքան, մինչև թանձրանա, ապա ավելացնել մշկընկույզ, աղ, սև պղպեղ և վերցնել կրակից

Ավելացնել ընդհանուր ուտեստին, ավելացնել նաև քերած պանիր և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 25 րոպե

Զարդարեք մանրացրած համեմով և մատուցեք )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում