Բաղադրիչներ
120 գ ալյուր
40 գ կակաո
160 գ շաքարավազ
4 ձու
40 մլ տաք ջուր
40 գ ձեթ
1 թ/գ փխրեցուցիչ
աղ
2 ճ/գ շաքարավազ + 3 ճ/գ ջուր
Կրեմի համար՝
900 մլ կաթ
150 գ սպիտակ շոկոլադ
100 գ եգիպտացորենի օսլա
8 գ վանիլային շաքարավազ
250 գ սենյակային ջերմաստիճանի կարագ
Ջնարակի համար՝
90 գ կաթնային շոկոլադ
50 գ կարագ
2 ճ/գ կաթ
Կաղապարի չափը՝ 24 սմ
Պատրաստման եղանակը
Ձվերի սպիտակուցներն ու դեղնուցներն առանձնացնել, սպիտակուցներին ավելացնել մի պտղունց աղ, հարել մի քանի րոպե, ապա մաս-մաս ավելացնել շաքարավազի մի մասը և լավ հարել
Դեղնուցին ավելացնել ջուր, հարել 1 րոպե, մաս-մաս ավելացնել շաքարավազի մնացած մասը, լավ հարել
Ալյուրին ավելացնել կակաո, փխրեցուցիչ, անցկացնել մաղով, 2 ճ/գ ավելացնել դեղնուցին, հարել
3 ճ/գ սպիտակուց լցնել ընդհանուր զանգվածին, հարել
Նույն հաջորդականությամբ՝ մաս-մաս լցնել և գդալով խառնել
Լցնել կաղապարի մեջ և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 30-35 րոպե
Թողնել սառչի, ապա բաժանել 3 շերտի
Կրեմի պատրաստման համար անհրաժեշտ է կաթի մի մասին ավելացնել վանիլային շաքարավազ, խառնել, դնել կրակին՝ անընդհատ խառնելով ավելացնել կաթի մնացած մասը
Եգիպտացորենի օսլան ջրով բացել, ավելացնել կաթին, թողնել թանձրանա և վերցնել կրակից
Ավելացնել սպիտակ շոկոլադ, թողնել 5-7 րոպե, ապա լավ խառնել, ծածկել և 30 րոպե թողնել սառչի
Կարագը մի քիչ հարել, մաս-մաս ավելացնել կրեմը, լավ հարել
2 ճ/գ շաքարավազին ավելացնել 3 ճ/գ ջուր, լավ խառնել և թրջել բիսկվիթի շերտերը
Յուրաքանչյուր շերտի վրա կրեմ լցնել, հավասարապես տարածել և 3 ժամ թողնել սառնարանում
Ջնարակի պատրաստման համար անհրաժեշտ է շոկոլադը, կարագը և ջուրը խառնել իրար, հալեցնել գոլորշու վրա, լցնել տորթի վերևի շերտի վրա
Կարող եք մատուցել )))
Բարի ախորժակ