Բաղադրությունը
- լոբի,
- 400 գ շամպինիոն,
- 2-3 հատ թթու վարունգ,
- 2 հատ սոխ,
- աղ,
- սամիթ,
- պղպեղ,
- 3-4 ճաշի գդալ ձեթ,
- թարմ վարունգ (ձևավորման համար):
Պատրաստման եղանակը
Լոբին նախապես գիշերը թրջել, իսկ հետո խաշել:
Սոխը և սունկը կտրատել:
Սոխը տապակել, հենց ոսկեգույն երանգ ստանա, ավելացնել սունկը և միասին տապակել՝ համեմելով աղով և պղպեղով: Պատրաստ լինելուց հետո թողնել, որ հովանա:
Թթու վարունգը կտրատել:
Սամիթը մանր կտրատել:
Խառնել այս բոլոր բաղադրիչները, ավելացնել աղ, ձեթ և խառնել:
Աղցանը 10-15 րոպե թողնել, որ «թրմվի»:
Ձևավորել թարմ վարունգով կամ ըստ ցանկության:
Բարի ախորժակ