Բաղադրությունը
Խմոր
- 125 գ ալյուր,
- 125 գ շաքարավազ,
- 5 հատ ձու,
- 20 գ կակաո,
- 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ:
Կրեմ
- 200 գ կարագ,
- 200 գ եփած խտացրած կաթ,
- 80 գ կակաո,
- 50 գ ձեթ:
Օշարակ
- 100 գ շաքարավազ,
- 100 գ ջուր,
- 1-2 ճաշի գդալ կոնյակ:
Լրացուցիչ
- 100-130 գ շոկոլադ:
Պատրաստման եղանակը
Ձուն հարել, ավելացնել շաքարավազը և միասին հարել այնքան, մինչև կստացվի փրփրուն և սպիտակ զանգված:
Մաղել ալյուրը, ավելացնել կակաո, փխրեցուցիչ և խառնել: Այս զանգվածն ավելացնել ձվով զանգվածի մեջ և հարել:
Ձևամանի (18-20սմ) հատակը և կողքերը ծածկել յուղաթղթով, խմորը լցնել մեջը և թխել 35-40 րոպե 170 ջերմաստիճանում:
Կրեմը պատրաստելու համար հարել փափուկ կարագը, ավելացնել եփած խտացրած կաթը և միասին հարել: Կակաոյի մեջ ձեթ ավելացնել, միասին խառնել, իսկ հետո ավելացնել խտացրած կաթով զանգվածի մեջ և հարել:
Օշարակը պատրաստելու համար ջրի մեջ շաքարավազ լցնել և եփել այնքան, մինչև շաքարավազը կլուծվի: Թողնել, որ սառչի, հետո ավելացնել կոնյակը:
Խմորը թողնել, որ հովանա, և բաժանել 3 մասի:
Բոլոր շերտերը թրջել օշարակով, հետո կրեմ քսել:
Տորթն ամբողջությամբ ծածկել կրեմով և ձևավորել հալեցրած շոկոլադով և շոկոլադի կտորներով:
Տորթը ողջ գիշեր թողնել սառնարանում, որ կրեմը ներծծվի:
Բարի ախորժակ