Բրնձով և բանջարեղենով ուտեստ

Բաղադրությունը

  • 300 գ բրինձ,
  • մոտ 40 գ կարագ,
  • ձեթ,
  • 150 գ գազար,
  • 150 գ կանաչ ոլոռ,
  • 1 թեյի գդալ աղ,
  • 450 մլ ջուր,
  • պղպեղ,
  • համեմունքներ:

Պատրաստման եղանակը

Բրինձը լավ լվանալ:

Գազարը խորանարդներով կտրատել:

Գազարը ձեթով մի փոքր տապակել, ավելացնել սառեցված ոլոռը և միասին տապակել 1-2 րոպե:

Այնուհետև ավելացնել բրինձը, աղը, կարագը և սև պղպեղը: Ցանկության դեպքում կարելի է նաև սիրելի համեմունքներ ավելացնել:

Այս ամենի վրա ջուր լցնել, թավայի կափարիչը ծածկել և եփել այնքան, մինչև ջուրը կսկսի եռալ:

Հետո կրակը թուլացնել և այդպես մոտ 15 րոպե խաշել: Կրակն անջատելուց հետո ուտեստը շարունակել 10-15 րոպե ծածկված թողնել:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում