Բաղադրիչներ
1,5 կգ հավ
10 հատիկավոր պղպեղ
1 գլուխ սոխ
1 թ/գ աղ
մաղադնոսի ցողուն
2 դափնու տերև
50 գ համեմ
6 ատամիկ սխտոր
450 գ ընկույզ
3 գլուխ սոխ
1 թ/գ սև աղացած պղպեղ
1 թ/գ համեմի աղացած սերմ
4 թ/գ իմերեթական շաֆրան
6 թ/գ խմելի-սունելի
1 թ/գ կծու պղպեղ
3 ճ/գ գինու քացախ
1 թ/գ աղ
Պատրաստման եղանակը
Հավի միսը խաշել՝ թողնել եռա, հեռացնել առաջացած փրփուրը, ավելացնել հատիկավոր պղպեղ, 1 ամբողջական սոխ, 1 թ/գ աղ, մաղադանոսի ցողուն, ծածկել կափարիչն ու թողնել թույլ կրակին 40 րոպե։ Ավելացնել դափնու տերև և թողնել ևս 10 րոպե
Միսը կտրատել, իսկ արգանակը թողնել
Սոխն անցկացնել մանր քերիչով 4 րոպե տապակել և վերցնել կրակից
Ընկույզն ու համեմը աղալ, ավելացնել սոխին, դնել կրակին։ Մաս-մաս ավելացնել 1,5 լ հավի արգանակ և անընդհատ խառնել
Ավելացնել աղ, սև պղպեղ, համեմի աղացած սերմ, խմելի-սունելի, կծու պղպեղ, գինու քացախ և թողնել թույլ կրակին 5 րոպե
Ստացված զանգվածը լցնել հավի մսի վրա, զարդարել մանրացրած համեմով և մատուցել )))
Բարի ախորժակ