Ե՛վ աղցան, և՛ ուտեստ` համեղ, գունեղ և հագեցնող: Աղցան «Ֆունչոզա»

Բաղադրիչներ

200 գ ֆունչոզա

1 գազար

½ դեղին պղպեղ

½ կարմիր պղպեղ

4 ատամիկ սխտոր

200 գ թարմ վարունգ

համեմ, կանաչ սոխ

2 ճ/գ սոյայի սոուս

1 թ/գ չիլի պղպեղ

1 թ/գ սև պղպեղ

1 թ/գ համեմի աղացած սերմ

1 թ/գ շաքարավազ

1 ճ/գ խնձորի քացախ

250 գ տավարի միս + 1 ճ/գ սոյայի սոուս

1 ձվի սպիտակուց

1 թ/գ եգիպտացորենի օսլա

սև պղպես

Պատրաստման եղանակը

Տավարի միսը միջին երկարությամբ կտրատել, ավելացնել 1 ձվի սպիտակուց, լավ խառնել, ավելացնել եգիպտացորենի օսլա, սև պղպեղ, սոյայի սոուս, լավ խառնել և թողնել 15 րոպե

Միսը տապակել ուժեղ կրակի վրա, մինչև պատրսատ լիները

Գազարը, պղպեղները միջին երկարությամբ կտրատել, տապակել ուժեղ կրակի վրա և թողնել 2 րոպե

Ավելացնել չիլի պղպեղ, սև պղպեղ, համեմի աղացած սերմ, շաքարավազ, մանր կտրատած սխտոր, թողնել ևս 3-4 րոպե և վերցնել կրակից

Ավելացնել տապակած մսին, ավելացնել նաև մանրացրած համեմ, կանաչ սոխ, միջին երկարությամբ կտրատած սոխ, լավ խառնել

Ֆունչոզան 10-15 րոպե թողնել եռման ջրի մեջ, ապա ջրքամել և ավելացնել աղցանին: Ավելացնել սոյայի սոուս, խնձորի քացախ, լավ խառնել

Կարող եք մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում