Բաղադրությունը
- 250 մլ կաթ,
- 250 մլ ջուր,
- 125 մլ ձեթ,
- 2 ճաշի գդալ շաքարավազ,
- 1 թեյի գդալ աղ,
- 10 գ խմորիչ,
- 900-1000 գ ալյուր:
Պատրաստման եղանակը
Խորը աման վերցնել, մեջը լցնել գրեթե տաք կաթը, գրեթե տաք ջուրը, շաքարավազը, խմորիչը, 6 ճաշի գդալ ալյուրը և լավ խառնել:
Այս զանգվածը կափարիչով ծածկել և այդպես 20 րոպե թողնել:
20 րոպե անց զանգվածի մեջ ավելացնել աղ, ձեթ և լավ խառնել:
Այնուհետև մաս-մաս ավելացնել ալյուրը՝ զուգահեռաբար խառնելով: Սկզբում խառնել գդալով, իսկ հետո ձեռքերով:
Ստացվում է փափուկ և էլաստիկ խմոր:
Խմորը բաժանել 2 հավասար գնդի, և յուրաքանչյուր մասը ձեռքերով տրորել:
Գնդերը մոտ 1 սմ հաստությամբ գրտնակել, հետո դնել իրար վրա, և բաժակի կամ ձևավորման համար նախատեսված որևէ շրջանաձև իրի օգնությամբ շրջաններ կտրել:
Կտրելուց հետո ավելացած խմորը հավաքել և կրկին նույն կերպ գրտնակել ու կտրել:
Ջեռոցի ամանի մեջ յուղաթուղթ փռել, և կտրորները դասավորել մեջը՝ որոշակի հեռավորությամբ:
Կտորները որևէ սրբիչով ծածկել և այդպես 1 ժամ թողնել:
Թխելուց առաջ կտրոներին տաք/գոլ ջուր քսել, և դրանց վրա քունջութ շաղ տալ:
Թխել նախապես տաքացված ջեռոցում՝ 180 ջերմաստիճանում, մոտ 25 րոպե:
Բարի ախորժակ