Մի քիչ սեր, ջանք և այս գեղեցկուհին արդեն պատրաստ է իր «դեբյուտին»: Աղցան-տորթ` «Տոնական նապոլեոն»

Բաղադրիչներ

700 գ ավի աղացած միս

200 գ խոզի աղացած միս

400 գ սունկ

100 գ սպիտակ հաց

3 գլուխ միջին մեծության սոխ

2 ատամիկ սխտոր

3 գազար

սամիթ

1 ձու

100 գ մայոնեզ

աղ, սև պղպեղ

100 գ կեֆիր կամ կաթ

4 խաշած ձու

1 ճ/գ մարինացված եգիպտացորեն

1 ճ/գ նռան հատիկներ

Պատրաստման եղանակը

Հավի և խոզի աղացած մսերը խառնել իրար, ավելացնել նախապես թրջաց հաց, 1 գլուխ աղացած սոխ, 1 ձու, աղ, սև պղպեղ և լավ խառնել

Ստացված զանգվածը լցնել ուղղանկյունաձև յուղաթղթի վրա և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 40 րոպե (2 շերտ)

Յուրաքանչյուր շերտը բաժանել 2 մասի

Սունկը շրջանաձև կտրատել, տապակել, ավելացնել կիսալուսնաձև կտրատած 1 գլուխ սոխ, աղ, սև պղպեղ և վերցնել կրակից

1 գլուխ սոխ կիսալուսնաձև կտրատել, 1 րոպե տապակել, ավելացնել քերած գազար, թողնել լավ տապակվի, ավելացնել աղ, սև պղպեղ, ճզմած սխտոր և վերցնել կրակից: Ավելացնել 2 ճ/գ մայոնեզ, խառնել

Մատուցվող ափսեի մեջ դնել մսային 1-ին շերտը, լցնել տապակած գազար

Դնել 2-րդ շերտը, մայոնեզ քսել, ավելացնել տապակած սունկ

3-րդ շերտի վրա մայոնեզ քսել և այդ ուղղությամբ դնել սնկի վրա

Լցնել գազարի մնացած մասը, դնել մսային 4-րդ շերտը

Ամբողջը պատել մայոնեզով, կողային հատվածները պատել ձվի դեղնուցով, իսկ կենտրոնական հատվածը` ձվի սպիտակուցով

Զարդարել սամիթով, նռան և եգիպտացորենի հատիկներով

Կարող եք մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում