Բաղադրիչներ
4 ձու
3 ճ/գ շաքարավազ
3 ճ/գ եգիպտացորենի օսլա
400 գ յոգուրտ
աղ
1 թ/գ փխրեցուցիչ
շաքարի փոշի
կաղապարի չափը` 18 սմ (ցանկալի է մեծ խորությամբ)
Պատրաստման եղանակը
4 ձվերի սպիտակուցներն ու դեղնուցներն առանձնացնել: Դեղնուցներին ավելացնել 3 ճ/գ շաքարավազ, լավ հարել, ավելացնել փխրեցուցիչ, եգիպտացորենի օսլա, խառնել
Ավելացնել յոգուրտ, լավ խառնել և թողնել մի կողմ
Սպիտակուցներին ավելացնել մի պտղունց աղ, լավ հարել, մաս-մաս ավելացնել դեղնուցային զանգվածին և լավ խառնել
Լցնել նախապես յուղաթուղթ փռած կաղապարի մեջ, դնել 160°С տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե, այնուհետև ևս 10 րոպե` 140°С
Շաքարի փոշի ցանեք և մատուցեք )))
Բարի ախորժակ