Տեսնողն անպայման փորձել է ուզում: Ամենահամեղ, գեղեցիկ կարկանդակները` տապակած սնկով և կարտոֆիլով

Բաղադրիչներ

500 գ շամպինյոն

1 գլուխ սոխ

3 կարտոֆիլ

աղ, սև պղպեղ

Խմորի համար`

700 գ ալյուր

300 գ կարագ

3 ձու

200 գ թթվասեր

1,5 թ/գ փխրեցուցիչ

1 թ/գ աղ

Քնջութ` զարդարելու համար

Պատրաստման եղանակը

Սունկը շրջանաձև կտրատել, 3 րոպե տապակել, ավելացնել խորանարդաձև կտրատած սոխ, կարտոֆիլ, թողնել 5-6 րոպե, համեմել աղով, սև պղպեղով, նախընտրելի համեմունքներով, լավ խառնել, թողնել ևս 2 րոպե և վերցնել կարկից

Խմորի պատրաստման համար անհրաժեշտ է ալյուրին ավելացնել քերած կարագ և ձեռքով լավ տրորել

Թթվասերին ավելացնել աղ, փխրեցուցիչ, խառնել, ավելացնել ալյուրին և լավ խառնել

3 ձվերից 1-ի դեղնուցն առանձնացնել, իսկ մնացածն ավելացնել խմորին, լավ խառնել և խմոր հունցել: Ծածկել և թողնել 20 րոպե

Խմորը բաժանել 2 մասի, գրտնակել ըստ ունեցած տապակի չափի, առանձին-առանձին 2-ական ճ/գ տապակ դնել

Ավելացնել խմորի 2-րդ շերտը, ամրացնել ըստ առանձնացված միջուկների, պատել ձվի դեղնուցով, քնջութ ցողել և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 40 րոպե

Կտրատեք և մատուցեք )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում