Այս շոկոլադե-կարամելային տորթը Ձեզ անտարբեր չի թողնի

Բաղադրություն

Խմոր

  • 140 գ ալյուր,
  • 160 գ շաքարավազ,
  • 45 գ կակաո,
  • 2 հատ ձու,
  • 110 մլ կաթ,
  • 110 մլ տաք ջուր,
  • 55 գ ձեթ,
  • 1 թեյի գդալ սոդա,
  • 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ:

Կրեմ

  • 380 գ եփած խտացրած կաթ,
  • 200 գ կարագ:

Պատրաստման եղանակը

Ալյուր վրա ավելացնել աղ, կակաո, սոդա, փխրեցուցիչ մաղել՝ լցնելով խորը ամանի մեջ և խառնել:

Այս զանգվածի մեջ ձու , ձեթ, տաք կաթ ու շաքարավազ ավելացնել, խառնել, իսկ հետո հարել:

Այնուհետև ավելացնել տաք ջուր ու կրկին հարել:

Ստացվում է շատ թույլ խմոր:

Ձևամանի (20-22սմ) հատակին յուղաթուղթ փռել, և խմորը լցնել մեջը: Քանի, որ խմորը շատ թույլ է, ձևամանի ներքևի մասը ցանկալի է փայլաթղթով ծածկել:

Թխել 45-50 րոպե 180 ջերմաստիճանում:

Պատրաստի բիկսվիթը բաժանել 3 հավասար մասի, իսկ վրայի ուռուցիկ մասը կտրել, ու շերտը հավասարեցնել: Այդ հատվածը փշրել՝ տորթը ձևավորելու համար:

Կրեմը պատրաստելու համար հարել կարագը, իսկ հետո մաս-մաս ավելացնել խտացրած կաթն ու միասին հարել:

Բոլոր շերտերին կրեմ քսել, տորթն ամբողջությամբ պատել կրեմով և ձևավորել փշրանքներով:

2 ժամ թողնել, որ կրեմը ներծծվի:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում