Ուտեստը համեղ է, երբ պատրաստված է սիրով, իսկ ա՛յս ուտեստը հնարավոր չէ սիրով չպատրաստել: Կարտոֆիլով և կանաչ լոբով տապակա

Բաղադրիչներ

500 գ կանաչ լոբի + 1լ ջուր + 1 թ/գ աղ

4 կարտոֆիլ

500 մլ ջուր

2 գազար

3 ատամիկ սխտոր

1 գլուխ սոխ

250 գ տոմատի սոուս

1 թ/գ չորացրած ռեհան

1 թ/գ կարմիր քաղցր պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Սոխը խորանարդաձև կտրատել, 2 րոպե տապակել, ավելացնել շրջանաձև կտրատած գազար, ծածկել կափարիչն ու թողնել միջին ջերմության կրակին 5-7 րոպե

Ավելացնել միջին մեծությամբ կտրատած կարտոֆիլ, 250 մլ ջուր, ծածկել կափարիչն ու թողնել կրակին 10 րոպե

Կանաչ լոբին լցնել առանձին կաթսայի մեջ, ավելացնել 1 լ ջուր, 1 թ/գ աղ, ծածկել կափարիչն ու թողնել եռա: Հանել և տեղափոխել սառը ջրի մեջ, թողնել 5 րոպե

Լոբին ավելացնել տապակին, ավելացնել ևս 250 մլ ջուր, ծածկել կափարիչն ու թողնել միջին ջերմության կրակին 20-25 րոպե

Ավելացնել տոմատի սոուս, չորացրած ռեհան, կարմիր քաղցր պղպեղ, թողնել ևս 5 րոպե և վերցնել կրակից

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում