Բաղադրիչներ
1 ձու
աղ
3 ճ/գ շաքարավազ
1 թ/գ վանիլային շաքարավազ
150 մլ կեֆիր կամ մածուն
80 մլ ձեթ
350 գ ալյուր
1 թ/գ փխրեցուցիչ
2 ճ/գ կոկոսի փաթիլներ + 2 ճ/գ շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
1 ձվին ավելացնել մի պտղունց աղ, շաքարավազ, վանիլային շաքարավազ, լավ խառնել, ավելացնել կեֆիր կամ մածուն, ձեթ և շարունակել խառնել
Ալյուրին ավելացնել փխրեցուցիչ, խառնել, ավելացնել ձվային զանգվածին և լավ խառնել
Խմոր հունցել (նախ ձեռքերը թաթախել ձեթով)` պետք է ստացվի փափուկ, չկպչուն խմոր
Բաժանել փոքր գնդերի: Կոկոսի փաթիլներին ավելացնել շաքարավազ, խառնել, յուրաքանչյուր գնդիկի մի մասը թաթախել ստացված խառնուրդի մեջ, շարել ջեռոցի տապակի վրա և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե
Համտեսելու ժամանակն է )))
Բարի ախորժակ