Պատրաստեք այսօր` վայելեք ձմռանը: Սմբուկի խավիարի ամենահամեղ բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

7 կգ սմբուկ

3 կգ կանաչ պղպեղ

3 կգ կարմիր պղպեղ

1 կգ գազար

1,5 կգ սոխ

1 լ ձեթ

500 գ տոմատի մածուկ

1 կապ մաղադանոս

աղ

Պատրաստման եղանակը

Սմբուկները մաքրել, երկարությամբ կտրատել, 2 կողմից թեթև տապակել, լցնել  քամիչի մեջ, քամված ձեթը առանձնացնել, իսկ սմբուկները աղալ

Պղպեղները խորովել, մաքրել կեղևն ու աղալ

Գազարի կեղևը հեռացնել, խաշել և աղալ

Սոխն աղալ, ավելացնել սմբուկի քամած ձեթը և դնել կրակին

Ավելացնել աղացած գազարը, թողնել 5 րոպե

Ավելացնել աղացած սմբուկը, լավ խառնել, թողնել 5 րոպե, այնուհետև ավելացնել պղպեղները

500 գ տոմատի մածուկը բացել ջրով և ավելացնել մյուս բաղադրիչներին, ավելացնել մանրացրած մաղադանոս, աղ և թողնել մինչև պատրաստ լինի

Լցնել ապակե տարաների մեջ և ստերիլիզացնել 15-20 րոպե

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում