Ֆանտաստիկ աղանդեր, որից հագենալը շա՜տ դժվար է: Ձմերուկի կեղևով աղանդեր

Բաղադրիչներ

1,5 կգ ձմերուկի կեղև

ջուր

2 ճ/գ սոդա

2 լ ջուր

800 գ շաքարավազ+1 լ ջուր

5 մեխակ

0,5 կիտրոնի հյութ

Պատրաստման եղանակը

Ձմերուկի կանաչ կեղևը հեռացնել, սպիտակ հատվածները խորանարդաձև կտրատել, ավելացնել ջուր (պետք է ծածկի ձմերոկի կտորները), սոդա, լավ խառնել, ծածկել և 1 գիշեր թողնել

Ջուրը քամել, լցնել 2 լ եեռացող ջրի մեջ, խառնել, թողնել եռա և վերցնել կրակից

Առանձին կաթսայի մեջ շաքարավազ և 1 լ ջուր լցնել, դնել կրակին, ավելացնել մեխակ, թողնել 10 րոպե, ապա ավելացնել եռացրած ձմերուկը, ծածկել կափարիչն ու թողնել միջին ջերմության կրակին 30 րոպե: Լավ խառնել և ևս 1,5 ժամ եփել

Ավելացնել 0,5 կիտրոնի հյութ և վերցնել կրակից

Կարող եքմատուցել կամ պահպանել ապակե տարայի մեջ 2 օր )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում