Բաղադրիչներ
300 գ ալյուր
45 գ շաքարավազ+10 գ վանիլին
1 թ/գ փխրեցուցիչ
150 գ կարագ
1 ձու
Կրեմի համար`
4 ձվի դեղնուց
2 կիտրոնի կեղև և հյութ
200 գ շաքարավազ
60 գ եգիպտացորենի օսլա
300 մլ ջուր
Բեզեի համար`
4 ձվի սպիտակուց
աղ
180 գ շաքարավազ
Կաղապարի չափը` 27*18 սմ
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրին ավելացնել շաքարավազ, վանիլին, փխրեցուցիչ, լավ խառնել
Կարագը սառեցնել, ապա թաթախելով ալյուրի մեջ` քերել
Լավ տրորել, կենտրոնական մասում 1 ձու կոտրել, տրորելով փափուկ խմոր հունցել
Կաղապարի մեջ յուղաթուղթ փռել, խմորը դնել, տարածել, պատառաքաղի օգնեւթյամբ ծակծկել և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 25 րոպե
Կրեմի պատրաստման համար անհրաժեշտ է դեղնուցին ավելացնել 2 կիտրոնի կեղևի քերուկն ու հյութը, շաքարավազ և լավ խառնել
Ավելացնել եգիպտացորենի օսլա, լավ խառնել, ավելացնել ջուր, խառնել և դնել թույլ կրակին: Անընդհատ խառնելով եփել այնքան, մինչև թանձրանա
Լցնել խմորի վրա, հավասարապես տարածել
Ձվի սպիտակուցին ավելացնել մի պտղունց աղ, հարել, մաս-մաս ավելացնել շաքարավազ և շարունակել հարել: Լցնել եփած կրեմի վրա, ձևավորել ըստ ճաշակի և դնել 150°С տաքացրած ջեռոցում 50 րոպե
Կարող եք համտեսել )))
Բարի ախորժակ