Րոպեների ընթացքում պատրաստվող համեղ թխվածքաբլիթներ

Բաղադրությունը

  • 350 գ ալյուր,
  • 120 գ կարագ,
  • 100 գ թթվասեր,
  • 50 գ շաքարավազ,
  • 1 հատ ձու,
  • 1/2  թեյի գդալ սոդա,
  • 1/4 թեյի գդալ աղ,
  • ջեմ:

Պատրաստման եղանակը

Ալյուրը մաղել:

Սառը կարագը քերիչով անցկացնել և ավելացնել ալյուր վրա: Զանգվածը ձեռքերով տրորել:

Մեկ այլ ամանի մեջ ձուն, շաքարավազը և թթվասերը լավ խառնել/հարել, այնուհետև ավելացնել սոդա, աղ ու կրկին խառնել:

Այս զանգվածն ավելացնել ալյուրով զանգվածի վրա, և խմոր հունցել: Անհրաժեշտության դեպքում կրկին ալյուր ավելացնել:

Խմորը բաժանել 2 մասի և գրդնակել 4-5 մմ հաստությամբ:

Յուրաքանչյուր շերտ բաժանել քառակուսիների, մեջտեղի մասում մի փոքր ջեմ դնել, և միմյանց միացնել 2 հակառակ կողմերը:

Թխել 10-15 րոպե 180 ջերմաստիճանում: Ջեռոցի ամանի մեջ նախապես յուղաթուղթ փռել:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում