Այո՛, խմորեղենն էլ կարող է լինել թեթև: Թեթև, ամառային, ելակով տորթ

Բաղադրիչներ

Խմորի համար`

7 ձու

220 գ շաքարավազ

2 ճ/գ մեղր

1 թ.գ սոդա

1 ճ/գ 6% քացախ

220 գ ալյուր

40 գ կակաո

Կրեմի համար`

300 մլ 33% սերուցք

150 գ եփովի կրեմ կամ խտացրած կաթ

400 գ ելակ

Պատրաստման եղանակը

Ձուն և շաքարավազը հարել: Ավելացնել մեղր և շարունակել հարել

Սոդան և քացախը խառնել իրար, ավելացնել ընդհանուր զանգվածին և հարել

Կակաոն և ալյուրը խառնել իրար, մաս-մաս ավելացնել խմորին և խառնել

Ստացված խմորը բաժանել 3 հավասար մասերի: Ջեռոցի տապակի վրա յուղաթուղթ փռել, յուրաքանչյուր մասը առանձին-առանձին լցնել, հավասարապես տարածել և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 10 րոպե

Կրեմի պատրաստման համար անհրաժեշտ է սերուցքը հարել, ավելացնել խտացրած կաթ կամ եփովի կրեմ և շարունակել լավ հարել

2 շերտերի վրա կրեմ քսել, կտրատած ելակ ավելացնել

3-րդ շերտի վրա կրեմ քսել, կակաո ցողել և ձևավորել

1 ժամ թողեք սառնարանում և մատուցեք )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում