Խմորեղենն ակտուալ է տարվա բոլոր եղանակներին: Խնձորով կեկս

Բաղադրիչներ

Խմորի համար`

2 ձու

70 մլ սերուցք

աղ

120 մլ կաթ

70 գ շաքարավազ

6 գ խմորիչ

380 գ ալյուր

Միջուկի համար`

2 խնձոր

20 գ շաքարավազ

50 մլ սերուցք

Կաղապարի չափը` 21*21 սմ

Պատրաստման եղանակը

Կաթին ավելացնել շաքարավազ, խմորիչ, լավ խառնել, ծածկել, թողնել 10 րոպե, ապա ավելացնել ալյուրին

2 ձվին ավելացնել մի պտղունց աղ, սերուցք, խառնել և դարձյալ ավելացնել ալյուրին

Խառնել, խմոր հունցել, ծածկել և 1 ժամ թողնել

Խմորը մի քիչ բացել, դնել կաղապարի մեջ և ձևավորել

Միջուկի համար անհրաժեշտ է խնձորը կիսալուսնաձև կտրատել, շարել խմորի վրա, ծածկել և թողնել 30 րոպե: Շաքարավազ շաղ տալ և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե

Կարող եք մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում