Ամառային, համեղ, փափուկ տորթ, որն ուղղակի հալչում է բերանում: Թխվածքաբլիթով և կաթով տորթ

Բաղադրիչներ

300 գ թխվածքաբլիթ

120 գ հալեցրած կարագ

30 մլ կաթ

Կրեմի համար`

500 մլ կաթ

60 գ շաքարավազ

45 գ եգիպտացորենի օսլա

1 ձվի դեղնուց

1 թ/գ վանիլի էքատրակտ

2 ճ/գ մասկարպոնե

200 գ դեղձ

Կաղապարի չափը` 22 սմ

Պատրաստման եղանակը

Թխվածքաբլիթները լավ մանրացնել, ավելացնել հալեցրած կարագ և լավ խառնել

Ավելացնել 30 մլ կաթ, խառնել, 1/3-ը լցնել կաղապարի մեջ, հավասար և ամուր տարածել: 10րոպե թողնել սառնարանում

1 ձվի դեղնուցին ավելացնել 60 գ շաքարավազ և լավ խառնել

Ավելացնել եգիպտացորենի օսլա, խառնել, 50 մլ կաթ ավելացնել, լավ խառնել, ավելացնել վանիլի էքստրաքտ, խառնել

Ավելացնել 450 մլ տաք կաթ, դնել կրակին` անընդհատ խառնելով հասցնել եռման աստիճանի և վերցնել կրակից

Ավելացնել 2 ճ/գ մասկարպոնե, լավ խառնել և լցնել կաղապարի մեջ

Դեղձերը մաքրել, խորանարդաձև կտրատել և շարել կրեմի վրա: Գդալի օգնությամբ մի փոքր ներս հրել

Ավելացնել մնացած մանրացրած թխվածքաբլիթը և 3 ժամ թողնել սառնարանում

Զարդարեք ըստ ճաշակի և մատուցեք )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում