Հագեցնող, տարբերվող և ընտանեկան ուտեստ: Խոզի միսը` բանջարեղենով և սոուսով

Բաղադրիչներ

2 գլուխ սոխ

11 ատամիկ սխտոր

450 գ խոզի միս (կողային մասը)

ձիթայուղ

1 թ/գ շաքարավազ

200 մլ կարմիր չոր գինի

200 մլ տոմատի սոուս

200 մլ բանջարեղենային արգանակ

¼ թ/գ կարմիր պղպեղ

¼ թ/գ մանանեխ

¼ թ/գ չոր սամիթ

1 ճ/գ աղացած համեմի սերմ

1 թ/գ աղ

¼ կծու պղպեղ

2 գունավոր պղպեղ

3 գազար

6 կարտոֆիլ

Պատրաստման եղանակը

Միսը բաժանել մասերի, 2 կողմից տապակել ձիթայուղով (մի փոքր կարմրացնել)

Հանել թավայից, թողնել մի կողմ` փոխարենը լցնեով խորանարդաձև կտրատած սոխը: Թողնել ոսկեգույն երանգ ստանա, ապա ավելացնել շաքարավազ, գինի և թողնել 5 րոպե

Ավելացնել տոմատի սոուս, բանջարեղենային արգանակ, լավ խառնել և թողնել թույլ կրակին 10 րոպե

Առանձին տարայի մեջ իրար խառնել չոր սամիթ, կարմիր պղպեղ, մանանեխ, համեմի սերմ, աղ, լավ խառնել և ավելացնել ընդհանուր ուտեստին: Ավելացնել մանրացրած սխտոր, մանրացրած կծու պղպեղ, լավ խառնել և թողնել 2-3 րոպե

Ավելացնել միսը, կտրատած քաղցր պղպեղ, գազար, թողնել 15 րոպե

Ավելացնել կտրատած կարտոֆիլ և թողնել մինչև պատրաստ լինելը

Զարդարեք համեմով և մատուցեք )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում