Կաթնաշոռային բլիթներ առավոտյան նախաճաշի համար

Բաղադրությունը

400 գ կաթնաշոռ,

60 գ ալյուր,

60 գ շաքարավազ,

2 հատ ձվի դեղնուց,

5 գ վանիլին,

ձեթ:

Պատրաստման եղանակը

Ամանի մեջ լցնել կաթնաշոռը և ալյուրը ու խառնել:

Զանգվածի վրա ավելացնել վանիլինը, շաքարավազը, ձվի դեղնուցը ու լավ խառնել, մինչև միասեռ զանգված կստացվի (հարելու անհրաժեշտություն չկա):

Զանգվածից կոտլետի պես շրջաններ ձևավորել ու 2 կողմից տապակել քիչ ձեթի մեջ:

Երբ արդեն գրեթե պատրաստ է, թավան կափարիչով ծածկել ու 1-2 թողնել թույլ կրակի վրա:

Պատրաստի բլիթները դնել թղթե անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ ձեթը դուրս գա:

Այս բաղադրիչներով ստացվում է  12 հատ բլիթ:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում