Կարկանդակներ սիրում են բոլորը, հատկապես երեխաները: շատ համեղ և փափուկ` կաղամբով կարկանդակ

Բաղադրիչներ

Խմորի համար`

1 ձու

1 թ/գ աղ

2 թ/գ շաքարավազ

7 գ խմորիչ

300 մլ տաք կաթ

50 մլ ձեթ

500 գ ալյուր

Միջուկի համար`

ձեթ

1 գլուխ սոխ

1 գազար

400-500 գ կաղամբ

աղ

սև պղպեղ

Վերջնական տեսքի համար`

1 ձվի դեղնուց

1 ճ/գ կաթ

Պատրաստման եղանակը

1 ձվին ավելացնել աղ, շաքարավազ, խմորիչ և լավ խառնել

Ավելացնել տաք կաթ, ձեթ, ալյուր և խմոր հունցել

Ձեթով պատել ձեռքերը, որպեսզի չկպչի ձեռքերին և խմորը գնդի տեսքով հավաքել

Ծածկել սննդային պոլիէթիլենով և թողնել 40 րոպե

Միջուկի պատրաստման համար անհրաժեշտ է սոխը խորանարդաձև կտրատել, տապակել 1-2 րոպե, ավելացնել քերած գազար, թողնել 2 րոպե

Ավելացնել կտրատած կաղամբ, համեմել աղով, սև պղպեղով և թողնել 5-7 րոպե

Խմորը բաժանել 18 հավասար մասի, գնդել և թողնել 10 րոպե

Յուրաքանչյուր գնդիկը բացել, 1 ճ/գ խճողակ լցնել, փակել, շարել ջեռոցի թավայի մեջ (նախապես յուղաթուղթ քցել), ծածկել և թողնել 10-15 րոպե

1 ձվի դեղնուց և 1 ճ/գ կաթ խառնել իրար և քսել կարկանդակների վրա։ Դնել 190°С տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե

Մատուցելու ժամանակն է )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում