Ինչպես պատրաստել շատ համեղ ապու՞ր: Ահա ամենահամեղ, սպանախով ապուրի բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

300 գ սպանախ

1 ցողուն կանաչ սոխ

3 ցողուն կանաչ սխտոր2 հատ գազար

1 լ բանջարեղենային արգանակ

50 գ արիշտա կամ ցանկացած մակարոնեղեն

ձիթայուղ

սև և կարմիր պղպեղներ

աղ

1 ձու

150 գ յոգուրտ

Արգանակի համար`

1,5-2 լ ջուր

2 հատ գազար

2 գլուխ սոխ

2 ցողուն նեխուր

մաղադանոս

4 ատամիկ սխտոր

աղ

Պատրաստման եղանակը

Արգանակը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է գազարը, սոխը, սխտորը, մաղադանոսն ու նեխուրը բաժանել 2 կամ 4 մասի, լցնել ջրով լի կաթսայի մեջ, հենց սկսի եռալ՝ համեմել աղով, թողնել ևս 3 րոպե և վերցնել կրակից

Գազարը խորանարդաձև կտրատել և 5 րոպե միջին ջերմության վրա ձիթայուղով տապակել

Կանաչ սոխն ու սխտորը մանրացնել, ավելացնել գազարին, համեմել աղով և թողնել միջին ջերմության վրա 10 րոպե

Սպանախը լավ լվանալ, ավելացնել տապակին և թողնել 5 րոպե

Ավելացնել բանջարեղենային արգանակը, թողնել ուժեղ կրակի վրա 4 րոպե

Ավելացնել արիշտա կամ ցանկացած մակարոնեղեն, թողնել միջին ջերմության վրա 12 րոպե

Համեմել սև և կարմիր պղպեղներով, անհրաժեշտության դեպքում աղով

Առանձին տարայի մեջ իրար խառնել ձուն, յոգուրտը, ավելացնել ապուրի ջրից, լավ խառնել և լցնել ապուրի մեջ

Մատուցելու ժամանակն է )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում