Բաղադրիչներ
1 ձու
3 ճ/գ շաքարավազ
1 պտղունց աղ
2 թ/գ վանիլային շաքարավազ
200 մլ մածուն կամ 2,5% կեֆիր
200 գ ալյուր
2/3 թ/գ սոդա
ձեթ
Պատրաստման եղանակը
Ձուն, աղը, շաքարավազը, վանիլային շաքարավազը խառնել իրար
Ավելացնել մածունը կամ կեֆիրը, սոդան, ալյուրը և լավ խառնել
Խոր թավայի մեջ ձեթ լցնել` այնքան, որ փքաբլիթները կիսով չափ ընկղմվեն նրա մեջ, թողնել լավ տաքանա, այնուհետև 0,5 ճ/գ խմոր լցնել ձեթի մեջ և տապակել 2 կողմից
Շաքարի փոշի ցանեք և մատուցեք )))
Բարի ախորժակ