Բաղադրիչներ
Խմորի համար`
2 ձու
100 գ շաքարավազ
8 գ օսլա
5 գ վանիլին
10 գ փխրեցուցիչ
100 գ ալյուր
2 ճ/գ կակաո
Շոկոլադե մուսի համար`
100 գ մուգ շոկոլադ
100 գ կաթնային շոկոլադ
350 մլ 33 % սերուցք
2 թ/գ ժելատին
100 մլ ջուր
Կարամելի համար`
150 գ շաքարավազ
160 գ 33 % սերուցք + 1 ճ/գ արևածաղկի ձեթ
125 գ կարագ
աղ
Ջնարակի համար`
100 գ մուգ շոկոլադ
70 մլ 33 % սերուցք
Կաղապարի չափը` 26 սմ
Պատրաստման եղանակը
Կարամելի համար 150 գ շաքարավազ լցնել կաթսայի մեջ, դնել թույլ կրակի վրա: Հենց հալչի` ավելացնել 160 գ սենյակային ջերմաստիճանի սերուցք, 125 գ կարագ, մի պտղունց աղ, լավ խառնել, ծածկել և թողնել մի կողմ
Խմորի համար 2 ձու կոտրել, ավելացնել 100 գ շաքարավազ և հարիչով հարել
100 գ ալյուրին ավելացնել 2 ճ/գ կակաո, 1 ճ/գ օսլա, վանիլին, 1 թ/գ փխրեցուցիչ, մաս-մաս ավելացնել ձվին և հարել
Կաղապարի մեջ սննդային թուղթ փռել, խմորը լցնել և դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 10-15 րոպե: Հանել, թողնել հովանա
Շոկոլադե մուսի համար առանձին տարայի մեջ 100 մլ ջրում 2 թ/գ ժելատին լցնել, թողնել
Առանձին, թույլ արագությամբ հարել 350 մլ սառը սերուցք, այնուհետև աստիճանաբար բարձրացնել արագության աստիճանը
Մուգ և կաթնային շոկոլադները կտրատել, ավելացնել 100 մլ սերուցք, դնել կամ միկրոալիքային վառարանում, կամ հալեցնել գոլորշու վրա, նույն կերպ հալեցնել նաև ժելատինը, ավելացնել հարած սերուցքին և շարունակել հարել:
Ջնարակի համար 70 մլ սերուցքին ավելացնել 100 գ մուգ շոկոլադ և հալեցնել
Տորթը հավաքելու ժամանակն է:
Խմորին ավելացնել արդեն պատրաստ շոկոլադե մուսը, հավասարապես տարածել, ավելացնել կարամելը և ջնարակը
2-3 ժամ թողնել սառնարանում և մատուցել )))
Բարի ախորժակ