Այնքան համեղ է, որ ոչ ոք մեկ կտորով չի բավարարվի: Տորթ` Սպարտակ

Բաղադրիչներ

Խմորի համար`

6 ճ/գ կաթ

50 գ կարագ

2 ձու

3-4 ճ/գ կակաո

2 ճ/գ պինդ մեղր (եթե թույլ է` 4 ճ/գ)

1 ճ/գ քացախաթթու

1 ճ/գ սոդա

200 գ շաքարավազ

500 գ ալյուր

Կրեմի համար`

0,5 լ կաթ

2 ձու

1 բաժակ շաքարավազ

2 ճ/գ ալյուր

400 գ կարագ

Ջնարակի համար`

10 ճ/գ կաթ

50 գ կարագ

3 ճ/գ կակաո

3 ճ/գ շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը

Կաթին ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի կարագ, մեղր և դնել եռման ջրով լի կաթսայի վրա` տաքանալու

Առանձին տարայի մեջ ձու կոտրել, ավելացնել շաքարավազ և հարել

Ավելացնել կաթով խառնուրդը և շարունակել հարել

Սոդան և քացախաթթուն առանձին խառնել իրար, այնուհետև ավելացնել ընդհանուր զանգվածին և հարել

Ավելացնել կակո և հարել

Ավելացնել ալյուր և հարել

Հենց խմորը սկսում է պնդել` հարիչը փոխարինել գդալով և խառնել

Տեղափոխել սեղանի վրա և խմոր հունցել

Ստացված խմորը բաժանել 7-8 հավասար մասերի, գնդիկներ անել, ծածկել

Ջեռոցի համար նախատեսված թավայի հակառակ կողմը պատել ձեթով և յուրաքանչյուր գնդիկը դնելով դրա վրա` բացել (25 սմ)

Դնել 180°С տաքացրած ջեռոցում 5 րոպե

Կրեմի պատրաստման համար ձուն և շաքարավազը խառնել իրար և հարել

Այս խառնուրդը լցնել տաքացրած կաթի մեջ, խառնել

Ավելացնել ալյուր և հարել

Դնել թույլ կրակի վրա և եփել այնքան, մինչև զանգվածը մի քիչ խտանա

Վերցնել կրակից, թողնել հովանա

Առանձին հարել կարագը, մաս-մաս ավելացնել արդեն հովացած կրեմը և շարունակել հարել

Յուրաքանչյուր շերտին կրեմ քսել և հավաքել իրար վրա

Ջնարակի համար անհրաժեշտ է 10 ճ/գ կաթին խառնել 50 գ կարագ, 3 ճ/գ կակաո և շաքարավազ

Դնել թույլ կրակին և անընդհատ խառնել

Լցնել տարթի վրա և մատուցել )))

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում