Բաղադրիչներ
250 գ ալյուր
125 գ կարագ
1 ձու
40 մլ ջուր
2 սոխ
250 գ խաշած հավի կրծքամիս
250 գ սունկ
150 գ պանիր
250 մլ 30% սերուցք
0,5 թ/գ ռեհան
6-8 հատ Չերրի լոլիկ
աղ
սև պղպեղ
կաղապարի չափը` 26 սմ
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրին ավելացնել աղ, կարագը թաթախել ալյուրի մեջ, անցկացնել քերիչով, ալյուրի հետ լավ խառնել
Ավելացնել 1 ձու, սառը ջուր, խառնել և խմոր հունցել: Պետք է ստացվի չկպչուն խմոր
Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել, տաապակել` մինչև կստանա ոսկեգույն երանգ։ Լցնել մաղիչի մեջ, որպեսզի ավելորդ յուղը դուրս գա
Նույն թավայի մեջ, առանց ձեթ տապակել կիսալուսնաձև կտրատած սունկը (ընթացքում 4 ամբողջական սունկ ավելացրեք տապակին` ձևավորման համար )
Երբ սնկի հեղուկն ամբողջությամբ քաշվում է, ավելացնել մի քիչ ձեթ, տապակել այնքան, մինչև կստանան ոսկեգույն երանգ, համեմել աղով և պղպեղով
Պատրաստ լինելուն պես` առանձնացնել 4 ամբողջական սնկերը, իսկ մնացյալը թողնել մի կողմ
Խաշած հավի կրծքամիսը մանր կտրատել, ավելացնել սոխը, քերած պանրի մի մասը, լավ խառնել
Կաղապարի մեջ սննդային թուղթ փռել, խմորը տեղավորել (կարելի է գրտնակել, կամ պարզապես ձեռքով բացել), անկյունները պատառաքաղով ձևավորել
Լցնել մսային զանգվածը, տարածել
Ավելացնել տապակած սունկը
Ավելացնել քերած պանիր
Սերուցքի մեջ լցնել չորացրած 0,5 թ/գ ռեհան, աղ, խառնել, լցնել ուտեստի վրա
Առանձնացված ամբողջական սնկերը դնել, լոլիկները 2 կեսի բաժանել ևզարդարել ուտեստը
Փակել փայլաթիթեղով, կենտրոնում մի փոքր անցք անել, դնել 180°C տաքացրած ջեռոցում 40-45 րոպե
Կարող եք զարդարել ցանկացած կանաչեղենով և մատուցել )))
Բարի ախորժակ