Հետաքրքիր բաղադրատոմսով պատրաստված սմբուկ

Բաղադրությունը

  • 800 գ սմբուկ,
  • 2 հատ բուղարական պղպեղ,
  • կծու պղպեղ,
  • 5-6 ատամիկ սխտոր,
  • 20 մլ ջուր,
  • 50 մլ ձեթ,
  • 30 մլ քացախ,
  • 1 ճաշի գդալ շաքարավազ,
  • 0.5 ճաշի գդալ աղ,
  • մաղադանոս և համեմ:

Պատրաստման եղանակը

Սխտորը ճզմել կամ մանր կտրատել: Սմբուկը միջին խորանարդներով կտրատել:

Խորը թավա վերցնել, մեջը լցնել աղ, շաքարավազ, ջուր, ձեթ, քացախ (խնձորի), խառնել և դնել, որ եփվի: Հենց խառնուրդը սկսի եռալ, ավելացնել սխտորը, խառնել և լցնել սմբուկի վրա:

Կրկին խառնել և թողնել մոտ 20-25 րոպե:

Բուլղարական պղպեղը և կծու պղպեղը կտրատել: Պղպեղները, կանաչին և 1 ատամիկ սխտորը լցնել էկելտրական հարիչի մեջ և հարել:

Ջեռոցի թավա վերցնել, ծածկել յուղաթղթով, վրան լցնել սմբուկը և ուղարկել ջեռոցը (180 ջերմաստիճան 30 րոպե):

Պատրաստի սմբուկը թողնել, որ մի փոքր սառչի, վրան ավելացնել էլեկտրական հարիչով պատրաստված զանգվածը և լավ խառնել:

2-3 ժամ թողնել սառնարանում և հետո նոր մատուցել:

Բարի ախորժակ

Կիսվել Facebook-ում