Բաղադրությունը
- 550-600 գ սմբուկ,
- 1-2 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ,
- 1 թեյի գդալ աղ,
- 2 հատ լոլիկ,
- 300 գ բուլղարական պղպղեղ,
- 0.5 հատ կարմիր սոխ,
- 2 ատամիկ սխտոր,
- կանաչի՝ ըստ ճաշակի :
Համեմունք (Սոուս)
- 2 ճաշի գդալ ձեթ,
- 1.5 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ,
- 1 թեյի գդալ շաքարավազ,
- աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի,
- 0.5 թեյի գդալ օրեգանո:
Պատրաստման եղանակը
Սմբուկները մաքրել, միջին խորանարդիկների կտրատել, լցնել ամանի մեջ, աղ անել, խառնել և թողնել մոտ 15 րոպե: Այդպես սմբուկը իր հեղուկը դուրս կտա: Դրանից հետո ձեռքով ճզմել (քամել) սմբուկի կտրոները և լցնել մեկ այլ ամանի մեջ:
Թավան տաքացնել, սմբուկի վրա մի փոքր ձեթ լցնել և մաս-մաս տապակել մոտ 4 րոպե: Տապակված սմբուկը թողնել, որ հովանա:
Բուլղարական պղպեղը (գունավոր), լոլիկը, սոխը կտրատել, իսկ սխտորը ճզմել կամ կտրատել և ավելացնել սմբուկի վրա: Ավելացնել նաև ցանկացած տեսակի կտրատված կանաչի:
Սոուսի պատրաստման համար ամանի մեջ լցնել ձեթ, կիտրոնի հյութ, մի փոքր աղ, սև պղպեղ, շաքարավազ, օրեգանո և լավ խառնել:
Սոուսը լցնել աղցանի վրա, խառնել և գոնե 30 րոպե թողնել, որ մարինացվի:
Բարի ախորժակ