Ամառային կոտլետ
45 րոպե
Բաղադրիչներ
- 600 գրամ հավի փափկամիս
- 300 գրամ տավարի միս
- 350–400 գրամ դդմիկ
- 1–2 գրամ սոխ (1 հատ մեծ կամ 2 հատ փոքր)
- 1 հատ գազար (ոչ մեծ)
- 150 գրամ կարտոֆիլ
- 4–5 կտոր սպիտակ հաց
- 50 մլ կաթ
- 1 հատ ձու
- 2–3 ատամիկ սխտոր
- 2–3 կտոր կարագ
- աղ
- աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1 Աղալ (միջին չափի անցքերով ) 300 գրամ հավի փափկամիսը, տավարի միսը, դդմիկը, սոխը, գազարը և կարտոֆիլը:
2 Հացը թրջել կաթով, քամել և աղալ:
3 Մնացած 300 գրամ հավի փափկամիսը մանր կտրատել և ավելացնել աղացած բաղադրիչներին:
4 Ավելացնել ձուն, աղն ու սև պղպեղը, ճզմել սխտորը, և ամբողջը լավ խառնել: (զանգվածը պետք է ստացվի ավելի ջրալի, քան այլ կոտլետների համար նախատեսված աղացած զանգվածը, բայց եթե չափից շատ ջրալի է, ապա կարելի է մի քանի կտոր չոր հաց անցկացնել քերիչով և ավելացնել խառնուրդին)
5 Խոնավ ձեռքերով ձևավորել կոտլետները և տապակել երկու կողմից (պարտադիր չէ, որ կոտլետները ամբողջովին եփվեն):
6 Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 ֯C: Կոտլետները տեղափոխել խորը տարայի մեջ (ջերմակայուն), ավելացնել մի փոքր ջուր և մի քանի կտոր կարագ, փակել կափարիչով կամ փայլաթիթեղով և դնել ջեռոցը (մոտ 20 րոպե):