Բաղադրիչներ
1,5 կգ հավի բուդ
1 ճ/գ կիտրոնի հյութ
1 ճ/գ քացախ
2 թ/գ աղ, կարմիր քաղցր պղպեղ
1/2 թ/գ սև պղպեղ, համեմի աղացած սերմ, քրքում
4 ճ/գ ձեթ
1 դեղին պղպեղ
2 գազար
2 լոլիկ
2 գլուխ սոխ
400 գ բրինձ
120 գ մարինացված ոլոռ
2 դափնու տերև
2 ատամիկ սխտոր
4 բաժակ ջուր
Պատրաստման եղանակը
Հավի բդիկներին ավելացնել կիտրոնի հյութ, քացախ, աղ, կարմիր քաղցր պղպեղ, սև պղպեղ, համեմի աղացած սերմ, քրքում, լավ խառնել և թողնել 30 րոպե
Տապակել 2 կողմից՝ 4-ական րոպե
Բրինձը լցնել կաղապարի մեջ, ավելացնել կիսալուսնաձև կտրատած սոխ, լոլիկ, շրջանաձև կտրատած գազար, խորանարդաձև կտրատած պղպեղ, ոլոռ, 1 թ/գ աղ, կարմիր քաղցր պղպեղ, 1/2 սև պղպեղ, 2 դափնու տերև, ճզմած սխտոր և լավ խառնել
Ավելացնել ջուր, տապակած միսը, ծածկել փայլաթիթեղով և դնել 200°С տաքացրած ջեռոցում 70-75 րոպե
Հանել փայլաթիթեղն ու ևս 10-15 րոպե թողնել ջեռոցում։ Կարող եք մատուցել )))
Բարի ախորժակ